|

La Decima – Sverige tog sitt 10:e VM-guld

NyhetsbildZoom
Henrik Lundqvist gjorde allt rätt i finalen. Foto: Martti Kainulainen/Lehtikuva
Sveriges målvakt Henrik Lundqvist stod för en sällan beskådad uppvisning i VM-finalens straffläggning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sveriges William Nylander var först ut och försökte skjuta lågt och hårt men misslyckades med att överlista Calvin Pickard.

Nate MacKinnons försök var likadant som Nylanders och Henrik Lundqvist räddade lätt.

Nicklas Bäckström satte sin straff säkert i bortre hörnet medan Lundqvist räddade Brayden Points försök.

Oliver Ekman-Larsson satte även han sin straff, dock via klubban på Pickard. Ryan O'Reilly missade för Kanada och Gabriel Landeskog hade chansen att avgöra.

Han gled in och sköt snabbt, men missade.

Mitch Marner var piskad att göra mål. Det gjorde han inte, utan Lundqvist räddade och släppte inte in ett enda mål i straffläggningen.

Sverige är därför världsmästare för 10:e gången, senast Tre Kronor vann VM-guld var 2013 i Stockholm.

Läs allt om matchens övriga händelser här.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan