ÖT drog fullt hus

Chefredaktör Kenneth Myntti berättar om versioneringen av ÖT. Öppet hus vid Campus Allegro i Jakobstad. Paret Hästbacka har fått ett ÖT-ämbare med sig. Nyhetsdesken är tidningsredaktionens hjärta. Öppet hus vid Campus Allegro i Jakobstad.
På lördagen höll Österbottens Tidning öppet hus i Campus Allegro. Nyfikna läsare besökte redaktionen, och med sig fick de en gåva hem.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vad öppet och fint det är här, säger Lilian Roslund-Puoskari, prenumerant.

Chefredaktör Kenneth Myntti leder en grupp besökare på en guidad tur till den tredje våningen i Allegro där ÖT har sitt kontor.

– Här ser ni helpdesken och här intill ligger nyhetsdesken, det redaktionella hjärtat, säger Myntti.

Tidningshusets utrymmen har i och med de nya lokalerna minskat från 1200 kvadrat på Jakobsgatan till 655 kvadrat i Campus Allegro. Myntti ser möjliga synergieffekter med att ha en redaktion närmare stadskärnan i campuset som är en bra mötesplats.

Zoom

Nyhetsdesken är tidningsredaktionens hjärta. Foto: Jonas Brunnström– Här ser ni våra nya intervjustolar som dämparljud. Vill ni prova? frågar Myntti besökarna.

Larsmobon Tore Hästbacka med flera testar stolarna.

– Det är första gången jag är i ÖT:s lokaler. Jag föredrar fortfarande pappret och det ska läsas direkt på morgonen, säger prenumeranten sedan 40 år tillbaka.

Leila Hästbacka gillar läget med att tidningen är närmare stadskärnan.

– Tidningen är nu i ett mer centralt läge. Det känns lätt att rycka i någon om så behövs, säger Hästbacka.

Rummen är döpta efter tidningstermer: Ledaren, Rubriken, Ingressen, Notisen med flera. Utanför i aulan ordnas tävlingar och 250 ÖT-hinkar ska få nya ägare.

– Vad händigt, den här fylls nog till hösten, säger Lilian Roslund-Puoskari som tycker om att läsa naturartiklar i tidningen.

En annan guidad grupp ledd av Henrik Othman, ledarskribent, strövar förbi.

– Här ser ni de olika versionerna av morgondagens tidning. Den här versionen är för Karleby och den här är för alla andra. Egentligen är de samma tidning. Det är bara de tre första sidorna som skiljer sig utseendemässigt. Läsarna har tyckt om de olika versionerna, säger Othman.

Zoom

Paret Hästbacka har fått ett ÖT-ämbare med sig. Foto: Jonas BrunnströmUte på torget i Campus Allegro ordnar ÖT för dagen tävlingar och prenumeranter får ge någon de känner en gåva - en gratis prenumeration på en månad till någon de känner.

– Ni har väl alla ÖT? frågar Myntti.

Alla i gruppen svarar jakande. John Strang från Jakobstad, lägger till att han gjort det i åtminstone 50 år.

– Jag har prenumererat länge. I dag då ÖT har en kampanj ska jag ge en prenumeration till min dotter.

Kommentarer
|

Kaskö marknad breddar med mässa på torget

Nyhetsbild
Torget blir mässområde och Kung Gustavs allé marknadsområde på lördag och söndag i Kaskö, säger företagarföreningens ordförande Robert Sundberg. Foto: Ann-Sofie Långvik
Kaskö marknad bjuder på en nyhet i år. Torget kommer att fyllas med stugliv, båtliv och trädgårdsprodukter och blir ett separat mässområde vid sidan av själva marknaden. Det är första gången marknaden har ett speciellt tema under de över tre årtionden den ordnats.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan