|

SU öppnar sin kongress i dag

Björn Bonsdorff eller Christoffer Ingo? Det valet står finlandssvenska ungdomspolitiker inför när SFP:s ungdomsorganisation Svensk ungdom öppnar sin årliga kongress i Lovisa i dag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

SU ska nämligen välja en ny ordförande för SU efter Ida Schauman som inte ställer upp för omval. Kongressen väljer också två vice ordförande bland Frida Sigfrids, Nicholas Kujala och Jose Forslund.

Christoffer Ingo har profilerat sig som representant för yrkesutbildade och vill att SU ska jobba aktivare bland yrkesstuderande och arbetare. Björn Bonsdorff vill driva SU att diskutera de frågor som är stora för generationen, bland annat klimatpolitik, automatisering och förändrad arbetsmarknad och locka finskspråkiga medlemmar och röster till SU.

Kongressen inleddes igår med ett seminarium om säkerhet i Norden.

I dag står allmänpolitisk debatt och utfrågning av ordförande- och styrelsekandidater på programmet. Själva ordförandevalet sker i morgon då också de 47 motionerna klubbas av.

Motionerna gäller bland annat arbetstidslagen, en eventuell samtyckeslag, samernas rättigheter, skatteflykt inom EU, gratis preventivmedel för unga och en eventuell nordisk federation.

Kommentarer
|

God jul-projektet breddar till andra högtider – Nu blir det också en glad påsk

Nyhetsbild
God jul Närpes har nu också blivit Glad påsk Närpes. Verksamheten har utvidgats och även bidrag såsom sockor kommer in året runt. Foto: Mona Söderman
I många år har frivilliga sett till att behövande i Närpes har fått en god jul. Sedan i fjol har verksamheten med matkassar breddats. Nu kan de som behöver hjälp också kan räkna med en glad påsk.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan