|

Ottawas Pageau blev fyramålsskytt

NyhetsbildZoom
Jean-Gabriel Pageau stod för fyra fullträffar när hans Ottawa slog New York Rangers i kvartsfinalserien i NHL. Foto: Jana Chytilova/Freestyle Photo
Kanadensaren Jean-Gabriel Pageau blev fyramålsskytt när Ottawa slog New York Rangers i en rysarmatch. "Jag var inte bra nog", säger Henrik Lundqvist i Rangers mål.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den andra matchen i kvartsfinalserien i NHL mellan New York Rangers och Ottawa såg ut att gå Rangers väg.

Med tre och en halv minut kvar av matchen stod det 5–3 till New York-laget.

Då slog Pageau, som redan gjort ett mål, till med ytterligare två snabba mål. Det sista inom full tid – med minuten kvar – spelade svenske lagkaptenen Erik Karlsson fram till.

Pageau kunde sedan kalla sig fyramålsskytt efter att ha satt det avgörande 6–5-målet tre minuter in i den andra förlängningsperioden.

– Vad ska man säga om Pageau? Det behövs att någon gör något spektakulärt en sådan här gång och han tog verkligen över showen, säger Karlsson till Aftonbladet.

– Det var en galen match. Båda lagen gav varandra lägen att avgöra. Otroligt viktigt att vinna sådana matcher också, när man inte spelar bra.

Henrik Lundqvist hade en tung dag i Rangers mål. Trots ett par snygga räddningar på övertid slutade han på en räddningsprocent på föga imponerande 82 procent.

– Pageau var bra i kväll. Men jag var inte bra nog. Jag borde ha gjort den där extra räddningen på slutet. Det är mitt jobb, säger Lundqvist på NHL:s sajt.

Ottawa leder nu med 2–0 i matcher. Lagen får vila i två dagar innan de möts igen.

Senare körde Pittsburgh över Washington med klara 6–2. De regerande mästarna Pittsburgh leder nu med 2–0 i matcher. Nicklas Bäckström gjorde ett av Washingtons tröstmål, och spelade fram till Matt Niskanens mål. Pittsburghs Olli Määttä noterades för en assist till Jake Guentzel 6–2-mål.

Pittsburghs målvakt Marc-André Fleury storspelade och gjorde 33 räddningar.

Kommentarer
|

Kraft förstörde matchen i första perioden

Nyhetsbild
Edgars Apelis stod för ett mål och en assist mot IK Kronan men dessvärre kammade Kraft noll i lördagens hemmamatch. Foto: Arkiv/Janne Smeds

Mot ett topplag kan man inte sova i en period. Det gjorde Kraft och då kammade man noll hemma mot IK Kronan.

Mest läst senaste veckan