Tjöckelever säljer majblomma till presidenten

NyhetsbildZoom
Emilio Eklund och Felicia Storlåhls från Tjöck får sälja årets majblomma till president Sauli Niinistö. Foto: Ann-Sofie Långvik
Emilio Eklund och Felicia Storlåhls från Tjöck får i år det ärofyllda uppdraget att sälja Folkhälsans majblomma till republikens president, Sauli Niinistö. På fredagen åker de till huvudstaden.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Då jag först hörde om att jag skulle få åka och sälja majblomma till presidenten blev jag alldeles chockad och fick en klump i magen. Men det ska bli riktigt roligt.

Det är en årlig tradition att unga försäljare av Folkhälsans majblomma får åka och sälja en majblomma till republikens president. Hedersuppdraget roterar mellan landskapen. I år var Österbotten i tur.

Den som utses får välja en kompis som får komma med som följeslagare. I år föll valet på Emilio Eklund bland annat för att han är en flitig majblomsförsäljare.

Som kompis valde han att ta med sig Felicia Storlåhls.

– Jo, det ska bli roligt, säger hon.

De har fått instruktioner om hur de ska föra sig.

– Man ska vara tydlig och prata standardsvenska, säger Emilio Eklund.

Tjugo minuter har presidenten reserverat för att möta delegationen från Österbotten på fredagen. Presidentparet tar emot dem i tjänstebostaden.

– Det är en högtidlig tillställning att träffa presidentparet. Barnen får ta med sig en hälsning från sin klass och berätta lite hur det är att bo i Tjöck, säger Ari-Pekka Toivari, verksamhetsledare för Folkhälsan i Österbotten.

Läs mera i morgondagens tidning (27.4)

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan