|

Polisen övar i Karleby i dag

Zoom
Foto: Arkiv

Ser du en polisinsats på Hälsovägen i Karleby i dag behöver du inte oroa dig. Det är polisen i Österbotten som genomför en övning på torsdag förmiddag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Övningen genomförs som en samarbetsövning mellan en läroinrättning och myndigheter i området och äger rum på Mellersta Österbottens yrkesskola på Hälsovägen 1.

Övningen kommer att fokusera på hur man reagerar när någon uppträder våldsamt i skolan. En viktig del i övningen är hur samarbetet mellan myndigheter och läroinrättningen fungerar.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Polisen om misshandeln i Östermark: "Vi har ingen skild brottsrubricering för hatbrott"

Någon hade sprejat ordet "mamu" med stora bokstäver på 19-åringens bil.
Foto: Mari Aaltola/arkiv

Någon hade sprejat ordet "mamu" med stora bokstäver på 19-åringens bil.

Trots att offret misshandlades och trots att hans bil vandaliserades med skällsord tar polisen inte ställning till om det rörde sig om ett hatbrott eller inte, säger kriminalkommissarie Jari-Matti Marttala. Men: – Vi tar alla faktorer i beaktande.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan