|

Henriksson: Vi kan leva med det här

NyhetsbildZoom
Enligt Anna-Maja Henriksson (SFP) är det uppenbart att Sannfinländarna pressat igenom språkexperimentet som en motprestation mot yrkesutbildningsreformen. Foto: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto
– Det var väntat att det blir någon typ av språkförsök. Vi kan nog leva med det här. 3,7 procent är inte hemskt mycket, säger SFP:s partiledare Anna-Maja Henriksson om språkförsöket som regeringen har enats om under sina halvtidsöverläggningar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Regeringen har beslutat om att språkexperimentet med frivillig skolsvenska eller -finska blir ett engångsförsök där högst 2 200 elever får möjlighet att välja ett annat språk i stället för det andra inhemska språket hösten 2018.

Henriksson säger att det blir intressant med fortsättningen.

– Om det här ges till riksdagen måste grundlagsutskottet se på det, säger hon.

Enligt Henriksson är det uppenbart att Sannfinländarna pressat igenom språkexperimentet som en motprestation mot yrkesutbildningsreformen.

– För Sannfinländarna tycks det här försöket stå ovanför hur man ska öka sysselsättningen och hur man ska få en vettig vårdreform, säger hon.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.