|

VPS utan Koskimaa mot KuPS

NyhetsbildZoom
Markus Jürgenson är tillbaka i startelvan efter att ha suttit på bänken i Rovaniemi. Foto: Arkiv/Jona Nyström
VPS har två mittbackar i sjukstugan inför dagens hemmamatch mot KuPS. Ytterbacken Markus Jürgenson är tillbaka i startelvan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I eftermiddag gör VPS ett nytt försök att ta säsongens första hemmaseger i FM-ligan. VPS saknar mittbacken Ville Koskimaa och därmed blir det en ändring i startelvan jämfört med elvan som klev ut på planen borta mot RoPS i måndags. Ytterbacken Markus Jürgenson kommer in i stället för Koskimaa, vilket innebär att VPS ställer upp med en fyrbackslinje där Timi Lahti och Veli Lampi bildar mittlås.

I och med Koskimaas frånvaro har VPS två mittbackar i sjukstugan då även Mikko Viitikko är ur spel. Den enda backen som finns på bänken är Jonas Levänen.

Det ser ut som att tränaren Petri Vuorinen tänker ställa upp med en något av en 4–1–4–1-uppställning där Aatu Laatikainen tar plats framför försvarslinjen och Steven Morrissey huserar på topp. Ett alternativ kan vara att Juho Lähde spelar längre ner på planen tillsammans med Laatikanen och Juha Hakola, Joonas Vahtera och Kim Böling ställer upp bakom Morrissey.

VPS preliminära startelva: Marko Meerits – Jesper Engström, Timi Lahti, Veli Lampi, Markus Jürgenson – Aatu Laatikainen – Juha Hakola, Juho Lähde, Kim Böling, Joonas Vahtera – Steven Morrissey.

På bänken: Samu Volotinen (mv), Jonas Levänen, Jerry Voutilainen, Sebastian Strandvall, André Clennon.

Avspark 16.00 i Sandviken.

KuPS öppnade liksom VPS säsongen genom att förlora mot HJK i Helsingfors. För Kuopiolagets del blev siffrorna inte lika stygga – HJK vann med 2–0. I måndags följde KuPS upp genom att ta en tung 2–1-seger i hemmapremiären mot FC Inter. Nigerianska målsprutan Gbolahan Salami och estniska anfallaren Ats Purje, som återvänt till KuPS, skötte om målskyttet.

Purje och Salami bildar anfallspar även i eftermiddag. I försvaret huserar en VPS-bekanting. Nyzeeländaren Nikko Boxall flyttade från Vasa till Kuopio efter förra säsongen och bidrar med styrka och attityd i de gulkläddas försvar.

Inför matchen fick Petri Vuorinen frågan om han saknar Boxall i sitt lag.

– Jag saknar honom som människa och som spelare. Han var sig själv och lite annorlunda än alla andra, säger Vuorinen.

En ledartyp?

– Han hade kunnat ta en större roll hos oss, för han har de fysiska attributen – om han säger något säger man inte emot. Och han var positiv och gav aldrig upp. Ett fysiskt fenomen.

Kommentarer
|

Krafts hemmasvit bröts mot KPV Akatemia

Nyhetsbild
Kraft inkasserade säsongens första förlust mot KPV Akatemia. Tony Lund gjord ett av Krafts mål. Foto: Janne Smeds

På hemmaplan har inget lag hittills kunnat rubba Kraft. Då kom KPV Akatemia och stal alla tre poängen från Närpes.

Mest läst senaste veckan