|

Korsnäs redo ta emot flyktingar

I Korsnäs finns intresse för att ta emot en grupp på cirka 20 flyktingar i år. Det kan bli fråga om syrier.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Närings-, trafik- och miljöcentralen har till kommunerna skickat en förfrågan om flyktingmottagning under det här året. Enligt den planering som finns anländer en grupp syriska flyktingar till landet i augusti.

Vård- och omsorgsnämnden i Korsnäs har fattat beslut om att kommunen inleder förberedelserna för att ta emot en grupp flyktingar bestående av cirka 20 personer.

Nämnden önskar att i första hand barnfamiljer och folk som bott på landsbygden ges kommunplats. Förhoppningen är att de här flyktingarna ska trivas i Korsnäs även på lång sikt.

Flyktingmottagningen aktualiseras i och med att flera ännu väntar på besked om uppehållstillstånd vid asylmottagningen i Korsnäs. Dessutom har flertalet av dem som fått uppehållstillstånd sökt sig till andra orter

Elevinternaten vid gamla Korsnäs kurscenter väntas bli lediga i och med att Röda Korset helt upphör med asylmottagningen i sommar.

Nämnden beslöt att förberedelser inför flyktingmottagande sätts i gång. Socialchef Carina Westberg fick i uppdrag att anställa en flyktingkoordinator.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan