|

Spelade in debutskiva i Texas

24-åriga Emilia Enlund kan tänka sig att återvända till Texas någon gång för att skriva fler låtar. Men nu ser hon fram emot sommaren och att få spela sin musik live. Zoom
Foto: Arkiv/Arash Matin

24-åriga Emilia Enlund kan tänka sig att återvända till Texas någon gång för att skriva fler låtar. Men nu ser hon fram emot sommaren och att få spela sin musik live.

Emilia Enlund släpper sin allra första skiva och uppfyller en barndomsdröm.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I september i fjol landade Emilia Enlund i Texas, USA. I bagaget låg några låtar som hon skrivit tidigare och dem tog hon med sig till en låtskrivarskola och studio där hon tillbringade tre månader. I studion förädlade hon låtarna och skrev nya tillsammans med Sarah Kelly och Jonas Ekman som driver låtskrivarskolan.

– Vi förändrade och förbättrade låtarna och de gav många tips och idéer. Tillsammans valde vi sedan ut de tio bästa låtarna till albumet.

Albumet "When dreams and doubts collide" är Enlunds första skiva.

– Det känns jätteroligt! Det här har jag drömt om sedan jag var liten och när jag fick möjligheten att åka till USA tänkte jag: "go for it!".

Annons
I dag släpps första låten av skivan. "Walk though you're blind" skrev Enlund redan för tre år sedan när hon befann sig första gången på låtskrivarskolan i Texas.

– Den handlar om att inte veta vad man ska göra med sitt liv. Låten säger att man bara ska köra på så får man se vad som händer.

Låten representerar Enlunds musikstil, men inte helt och hållet. Hon är mångsidig och säger att albumet har låtar med olika genrer, som exempelvis pop, rock och akustiskt.

Blev du influerad av omgivningen i Texas?

– Jag träffade lokalbefolkningen där men kan inte påstå att jag blev så påverkad av musiken där.

Musikvideon till "Walk though you're blind" är inspelad i Jakobstad, där Enlund också bor. Men hon kommer från Närpes och har skivsläpp där på Red & Green 9 juni.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan