|

Valvaka med oss i kväll

NyhetsbildZoom
Björn Bredbacka och Lotta Lappinen sköter ÖT:s webb under valkvällen. Foto: Kasper Dalkarl
Valets stora snackisar, rösträkningen i realtid och reaktionerna från regionens valvakor. Kommunalvalsdramatiken i Österbotten följer du allra bäst på ot.fi på söndag kväll.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vi har en spännande valkväll att se fram emot – och vi på Österbottens Tidning satsar stort för att ge dig den bästa och mest heltäckande valbevakningen i Österbotten.
Redan på söndag eftermiddag kan du börja ladda upp med lite bakgrundsinformation: Våra lokal­reportrar redogör kort på webben för utgångsläget i de olika kommunerna – vad står på spel och vilka är de på förhand stora snackisarna inför kvällen?
Under fliken ”Kommunalval” hittar du också allt valrelaterat material vi publicerat de senaste veckorna.

Klockan 19 kör vi i gång vår val­vaka. Nyhetssajten uppdateras kontinuerligt med de senaste valnyheterna och rapporter från våra reportrar ute på fältet runtom i Öster­botten under hela kvällen.
Klockan 20, samtidigt som val­lokalerna stänger i landet, offentliggörs resultatet från förhands­röstningen. De siffrorna hittar du då på vår resultatsajt val.vasabladet.fi. Där kan du också följa med rösträkningen i realtid resten av kvällen. Klicka in dig på din kommun och kolla hur det gått för de olika partierna och kandidaterna ända in på stadsdels- eller byanivå. Siffrorna uppdateras med några minuters mellanrum.
Rapporteringen tar på inget sätt slut sedan när valresultatet är klart. Sent på söndag kväll och tidigt på måndag morgon bjuder vi på mera analyser ur såväl lokalt, regionalt som nationellt perspektiv.

På måndag morgon utkommer Österbottens Tidning som pappers- och e-tidning fullspäckad med kommunalvalsrelaterade nyheter.

Kommentarer
|

Den förvunna Vöråbon har hittats död

Nyhetsbild
Polisbil. Foto: Jonas Brunnström
Den försvunna Vöråbon upphittades på fredagen avliden i Norra Österbotten.

Mest läst senaste veckan