|

Rörd Victoria besökte Drottninggatan

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel kommer till Drottninggatan i Stockholm på lördagen. Spelarna kommer också att bära sorgeband. Människor sätter fast gula och röda rosor i stängslet vid attentatsplatsen i Stockholm. Det är mycket sorg i Stockholm på lördagen, efter fredagens dåd.
En mycket rörd kronprinsessan Victoria besökte nu på förmiddagen tillsammans med prins Daniel platsen där lastbilen körde in i varuhuset i korsningen Hamngatan/Drottninggatan i centrala Stockholm.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kronprinsessan, helt klädd i svart, lade ner en bukett med röda rosor för att hedra offren.

– Jag känner enorm sorg, jag känner en tomhet, säger den tårögda kronprinsessan i Aftonbladets tv-sändning.

– Jag måste ändå känna en styrka på något sätt. Samhället har visat en enorm kraft och att vi står emot det här, att vi vill stå emot det här. Att vi är eniga. Att det svenska samhället bygger på enorm tillit och gemenskap, en sammanhållning. Det kommer att ta oss stärkta ut det här på något sätt.

När en reporter frågar "Hur går vi vidare ur det här?" svarar kronprinsessan:

– Tillsammans.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.