|

Seglarfamilj kämpar vidare på Sydkinesiska havet

NyhetsbildZoom
LKS 20170402 Pelastusliivit. LEHTIKUVA / JOHANNA VUONOKARI \\Instructions: Kotimaa, stt 044, Suomalaisperhe edelleen vaikeuksissa Etelä-Kiinan merellä - lähimmälle mantereelle satojen kilometrien matka. Foto: Johanna Vuonokari
Den finländska familj som råkat illa ut under sin segelbåtsfärd i Sydkinesiska havet befinner sig fortfarande i en svår situation.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Åbo sjöräddningscentral uppmanade på söndagen familjen att sända ett nödmeddelande och be om att bli evakuerade, säger Jani Salokannel på centralen.

Men familjen bestämde att fortsätta kämpa. De kastade ut ett drivankare vilket gjort att båten gungar mindre.

– För tillfället kämpar de vidare. De planerar tydligen inte att skicka mayday, men de tar en timme i taget, säger Salokannel.

Familjen fodrade en hytt i båten med madrasser. Med hjälmar på huvudet sökte de skydd i hytten då vågorna kastade båten av och an.

Familjen på fyra personer seglar en 13 meter lång oceangående stålbåt.

Enligt myndigheterna är familjmedlemmarna rutinerade seglare. De två barnen ombord är i tonåren.

De färskaste väderprognoserna från Hongkong tyder på att den hårda vinden fortsätter på måndag. Våghöjden bedöms ändå sjunka från nuvarande 4–6 meter till 3–5 meter.

Kommentarer
|

Initiativ: Gamla skolan kunde bli Kristinestadsbornas vardagsrum

Nyhetsbild
Skapa en kursgård och centrum för välfärden i Kristinestad av den gamla finska skolan, föreslår Medborgarforums Rita Backman, Sven Rosendahl och Dennis Rundt. Foto: Lotta Sjöblad
Sälj inte gamla finska skolan. Den skulle vara ett ypperligt vardagsrum för invånarna och centrum för medborgarinstitut och välfärd i Kristinestad. Så sägs i ett initiativ från Medborgarforum.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan