|

Pelicans till kvartsfinal - HIFK möter Kärpät

NyhetsbildZoom
JYP:s Joonas Nättinen (till vänster) gör mål på HIFK:s Niklas Bäckström. Foto: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto
Seriesjuan Ässät möter tian Ilves och åttan Kärpät tar sig an nian HIFK i första slutspelsomgången i ishockeyligan. Det klarnade då grundserien avslutades på måndag kväll.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Pelicans slog Jukurit på bortais med 3–2 och tog sig upp bland de sex lag som går direkt till kvartsfinal. De övriga är Tappara, TPS, JYP, KalPa och HPK.

Ässät föll från sjätte till sjunde plats efter en 2–4-förlust mot TPS i Åbo. TPS slutade tvåa och höll trean KalPa bakom sig i och med segern. KalPas 5–4-seger mot Lukko efter förlängning räckte för att ta hem tredjeplatsen med en poängs marginal före JYP.

Säsongen är över för Jukurit, Lukko, KooKoo, Sport och SaiPa. Sport på näst sista plats bröt en tio matcher lång förlustsvit genom att slå Ilves med 2–0 i sin sista hemmamatch för säsongen.

Första slutspelsomgången – där bäst av tre matcher gäller – börjar på onsdag. Ässät–Ilves och Kärpät–HIFK står på menyn då. Redan på torsdag möts lagen igen, då med Ilves och HIFK som hemmalag.

Matchserierna avslutas allra senast på lördag, då det vid behov ordnas en tredje match.

Kvartsfinalerna, som avgörs i bäst av sju, börjar 21–22 mars.

Kallio tvåmålsskytt

TPS-veteranen Tomi Kallio fyllde 40 under säsongen, men verkar inte ha några större problem med ligatempot. Han gjorde två mål i måndagens viktiga match mot Ässät och kom upp i 20 totalt. Då han dessutom stod för 30 assist blev det en fjärdeplats i poängligan.

Tapparaduon Henrik Haapala–Veli-Matti Savinainen lade beslag på de två första platserna i poängligan. Haapala blev också överlägsen assistkung med saldot 15+45=60 poäng. Savinainens 30+26=56 poäng
gjorde honom till målkung.
Savinainen blev den första spelaren sedan säsongen 2011–12 att komma upp i 30 mål i grundserien då han hittade rätt i måndagens 4–1-seger mot SaiPa. Då gjorde slovaken Tomas Zaborsky hela 35 mål.

Mika Pyörälä, Kärpät, slutade trea i poängligan med 26+29=55 poäng.

Tappara tog hem grundserien med 13 poängs marginal före tvåan TPS. Tammerforsarna är därmed storfavoriter till ligaguldet..

Kommentarer
|

Biskopen i samtal med Kristinestadspräster: Förtroendet måste återskapas

Nyhetsbild
Ett led i arbetet med att återskapa förtroendet för församlingen är det besök som biskop Björn Vikström gjorde i Kristinestad på torsdagen. Kyrkoherde Daniel Norrback välkomnar biskopen. Foto: Lotta Sjöblad
Det som hänt har berört hela arbetslaget, sade biskop Björn Vikström efter samtal med församlingsanställda i Kristinestad. Biskopsbesöket aktualiserades av prästernas uttalanden om homosexualitet. Kaplan Markus Engström sade efteråt att han "fortsättningsvis ska hålla sig till skriften".
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Biskopen i samtal med Kristinestadspräster: Förtroendet måste återskapas

Det som hänt har berört hela arbetslaget, sade biskop Björn Vikström efter samtal med församlingsanställda i Kristinestad. Biskopsbesöket aktualiserades av prästernas uttalanden om homosexualitet. Kaplan Markus Engström sade efteråt att han "fortsättningsvis ska hålla sig till skriften".

Nyhetsbild
Lokalt

Göran Honga räknar med att vårdreformen faller

Kaskö och Närpes får sluta vänta på vårdreformen i sina fusionsutredningar. Det ser inte ut att bli någon reform säger utredaren Göran Honga.

Nyhetsbild
Lokalt

EPV fick femte bygglovet i Uttermossa – Ömossaparken kan svälla

EPV:s planer på att förstora vindkraftparken i Ömossa tog ett kliv närmare förverkligande på onsdagen, när Kristinestad beviljade bolaget sitt femte bygglov.

Nyhetsbild
Lokalt

Närvårdaren som slog larm om Ulrika talar ut

Situationen på vårdhemmet Ulrika var tröstlös, närmast kaotisk. Det säger den närvårdare som slog larm om missförhållandena på Esperi Cares boende i Kristinestad. Tarja Parkatti talar ut i närvårdarfacket Supers webbtidning.

Nyhetsbild
Lokalt

Överväger räcke för att dela upp trafiken längs Nybrovägen

De flesta stolpar som har delat upp Nybrovägen i Finby i en separat gång- och cykelbana och en separat körbana för bilar är försvunna. Enligt dagens planer ska i fortsättningen endast den norra sidan bli kvar som gång- och cykelbana med ett räcke som avgränsning till körbanan.

Mest läst senaste veckan