|

De österbottniska flygplatserna kan påverkas av strejken

NyhetsbildZoom
Passagerare köar på Helsingfors-Vanda flygplats. Foto: Roni Rekomaa
Om flygstrejken utvidgas under veckoslutet kan det komma att påverka såväl Vasa som Karleby-Jakobstad flygplats. Redan i dag kan förseningar uppstå.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På fredagen bröt flygstrejken ut. Då berörde den säkerhetskontrollen, incheckningen och bagagehanteringen vid Helsingfors-Vanda flygplats. Resultatet blev köer och försenade flyg.

Det här betyder i förlängningen att den också påverkar de som reser mellan Helsingfors och Vasa, säger Markus Haapamäki, informatör vid Finavia.

– Våra råd till passagerare är att komma i tid till flygplatsen och vara förberedda på förseningar.

Hur påverkar strejken Vasa och Karleby-Jakobstad flygplats om den fortsätter?

– Om strejken fortsätter utvidgas den på måndag. Då kommer andra flygplatser och flygbolag att drabbas, vilket betyder att Vasa och Karleby-Jakobstad kan påverkas av det här. I det här skedet är det svårt att säga hur. Vi vet mera under veckoslutet.

Hur ska resenärerna förbereda sig? Vad händer om en person ska flyga nästa vecka?

– Jag vill uppmana passagerarna att följa med situationen på finavia.fi. Vi uppdaterar ständigt hur strejken påverkar flygplatser och flygbolag. Följ dessutom med vad ditt flygbolag säger om situationen.

Hur har passagerarna reagerat på strejken?

– De flesta har visat förståelse. De kommer i tid till incheckningen och stöder strejken. Vi arbetar för att resorna ska ske så smidigt som möjligt, säger Haapamäki.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Nu rullar ännu en Kleinbus på vägarna i Norrnäs

NÄRPES Det är något speciellt med folkvagnar, tycker Fredrik och Petra Granskog i Norrnäs. De sålde sina bubblor för att köpa en Volkswagen Kleinbus, som de länge hade längtat efter.

Nyhetsbild
Lokalt

Ta hand om varandra i sommarvärmen – äldre och sjuka drabbas värst

Då temperaturen stiger över det normala är det äldre personer och sjuka som drabbas värst. Biträdande avdelningsskötare Ann-Christine Ekroos vid Närpes hvc-bäddavdelning uppmanar folk att ta hand om varandra i värmeböljan.

Nyhetsbild
Opinion

Utmaning att åstadkomma lockande torg

Ledare lördag 21 juli. Ett torg som lockar folk ger företagarna viktiga synergieffekter.

Nyhetsbild
Lokalt

Färre älglicenser beviljades i Närpes, Lappfjärd fick samma som i fjol

Närpesnejdens jaktvårdsförening beviljades 378 älglicenser, en kraftig minskning från de 603 älglicenser som beviljades år 2017. För Lappfjärdsnejdens jaktvårdsförening är siffran den samma som i fjol, 239 älglicenser.

Mest läst senaste veckan