Inför sista omgången i gruppspelet i Finlands cup har VPS, SJK och Jaro nio poäng var och SJK har klart bäst målskillnad i grupp B. Vinnarna i grupperna går till kvartsfinal, grupptvåorna och den bästa trean spelar playoff. Jaro möter division 2-laget FC Jazz på hemmaplan på lördag.

– Det är mycket som står på spel och personligen vill jag gå långt i cupen. Jag har inte ens tänkt tanken att vi inte skulle gå vidare, säger VPS tränare Petri Vuorinen.

SJK:s nya tränare Sixten Boström ser fram emot derbyt som är hans första tävlingsmatch vid rodret.

– Det är bra att få spela derby med tanke på den kommande serien. Sådana här matcher borde man spela fler av under försäsongen, för de motsvarar ligamatcher både spelmässigt och med tanke på stämningen, säger Boström till SJK:s webbplats.

– Två spelande lag gör upp på planen. Bägge vill hålla boll och jag tror att det blir en bra match.

VPS har meddelat följande laguppställning:

Marko Meerits – Jesper Engström, Mikko Viitikko, Ville Koskimaa, Veli Lampi – Aatu Laatikainen, Jerry Voutilainen – Juha Hakola, Joonas Vahtera, Markus Jürgenson – Steven Morrissey.

På bänken: Samu Volotinen (mv), Timi Lahti, Jonas Levänen, Sebastian Strandvall, Juho Lähde, Kim Böling. André Clennon.

Avspark klockan 19 i Seinäjoki.

I och med att VPS har tre ytterbackar – Veli Lampi, Jesper Engström och Markus Jürgenson – i startelvan blir det intressant att se vem som tar vilken position. Men Jürgenson nötte snabba uppspel till höger på tisdagens träning och har de offensiva kvaliteter som behövs på yttern, så det är sannolikt att han tar plats som högerytter.