|

Äntligen seger för Kraft Hockey

NyhetsbildZoom
Kraft skapade en hel del i lördagens hemmamatch mot JPK från Alajärvi. Foto: Janne Smeds
I den sjätte matchen kom äntligen våromgångens första seger för Kraft. Men det blev en kamp ända in till slut.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kraft Hockey har bärgat den första segern i tvåans kvalserie. Och den kom i lördagens hemmamatch i Hallis mot JPK från Alajärvi.

Den jämna matchen, som svängde från ett håll till det andra, slutade 6-5 efter perioderna 1-2, 2-1, 3-2.

Kraft ledde matchen med 1-0 i första perioden men tappade greppet och gästerna från Alajärvi ledde i sin tur med både 1-2 och 2-3. I tredje perioden, som varit Närpeslagets akilleshäl hittills, var Kraft starkare och gick ifrån till en välförtjänt seger.

Matchens man var Victor Petersson som stod för tre mål och en assist.

I tabellen är Kraft fortfarande i bottenskiktet och man har inget att göra med tätstriden trots att det återstår åtta matcher att spela.

Nästa match spelas på lördag borta mot KieHa.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Kristinestadsbor reagerade mot uttalanden - Fler än vanligt har skrivit ut sig ur kyrkan

Årets första utträde ur kyrkan i Kristinestad registrerades 9 januari. Sedan dess har nya utträden noterats i en veckas tid - och det sammanfaller tidsmässigt med prästernas fördömande av homosexualitet.

Nyhetsbild
Lokalt

Biskopskandidat Sixten Ekstrand om kaplanens insändare: "Ordvalet är mycket olämpligt"

Biskopskandidat Sixten Ekstrand anser att kaplan Markus Engstrand insändare i frågan om homosexualitet är problemtisk och delvis står i konflikt med prästlöftet.

Nyhetsbild
Lokalt

Biskopen: Undvik språkbruk som kategoriskt fördömer och förnedrar vissa människor

Kaplan Markus Engström i Kristinestad får snart förklara sig för biskopen och domkapitlet. Biskop Björn Vikström beordrar en utredning med anledning av att Engströms språkbruk och kränkande uttalanden i offentligheten om homosexuella. Han har även en hälsning till de i församlingen som nu är upprörda

Nyhetsbild
Lokalt

Kaplan kritiseras efter insändare om homosexuella

UPPDATERAD Kyrkoherden Bo-Göran Åstrand, som även kandiderar till biskop, anser att kaplanen Markus Engström i Kristinestad uttrycker sig högst olämpligt och nedlåtande om homosexuella i en insändare i Sydin.

Nyhetsbild
Lokalt

Kristinestad drar nytta av nätverk med 55 städer – Delar med sig av "hemligheter"

Sedan 2012 ingår Kristinestad i det så kallade regionstadsnätverket som består av 55 städer. Regelbundna träffar med maktens män och kvinnor, utbyte av erfarenheter ger mervärde för mindre kommuner.

Mest läst senaste veckan