|

Raimo Nummela fick pris för kulturarvsgärning

NyhetsbildZoom
Raimo Nummela har byggt upp Soldattorpet i den lilla byn Uttermossa i Kristine­stad. Dit kommer tusentals besökare varje år. Foto: Sofia Nygård
Raimo Nummela, grundaren av soldattorpet i Uttermossa i Kristinestad, får kulturpris av Österbottens förbund.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kristinestadsbon Raimo Nummela öppnade år 1998 ett kafé i Uttermossa i ett gammalt soldattorp från 1800-talet. Kunderna blev med tiden fler och det ursprungliga torpet har fått sällskap av bland annat en restaurang.

Enligt Österbottens förbund har Nummela förvandlat det bortglömda torpet till en kulturoas i Uttermossa. Nummela har sett till att Österbottens historia från 1800-talet inte har fallit i glömska.

Österbottens förbund delar också ut kulturpris till grundarna av Kyrö Destillery Company i Storkyro. Destilleriet och har vunnit flera nationella och internationella priser för sina produkter.

Kulturpriserna för insatser inom den finskspråkiga kulturen i Österbotten delades ut för nittonde gången. Prissumman är 3 000 euro vardera.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan