|

Går för balans och hälsa på Vargberget

NyhetsbildZoom
Nils Westerholm utmanar sin balans genom att gå runt koner med en tennisboll på en sked. Foto: Sofia Mickelsson
– Håll igång och sitt inte så mycket framför datorn, då hålls man frisk, säger Nils Westerholm från Kåtnäs i Närpes. Han är en av deltagarna i Gåfesten som pågår på Vargberget i Närpes på lördagseftermiddagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På programmet står bland annat tipspromenad, musik och balansbana. Gåkampen är en motionskampanj där finländarna utmanas att under tio veckor tillsammans vandra sammanlagt fem miljoner kilometer. Förutom motion vill kampanjen väcka medvetenhet om Östersjöns hälsotillstånd. Virtuellt promenerar man runt Östersjön. Under Gåfesten i Närpes på lördagen befann man sig på den femte etappen mellan Klaipeda i Litauen och Gdansk i Polen. Bakom Gåkampen, som startade den 10 september, står flera finlandssvenska organisationer såsom Finlands svenska idrott, marthaförbundet, Hem och skola, Svenska pensionärsförbundet och Folkhälsan.

Kommentarer
|

Påhittiga hinder med stor variation lockade rekordmånga deltagare till Farmrace

Nyhetsbild
Farmrace i Övermark ordnades för andra gången. "Älgen" (bilden) var ett nytt hinder för i år. Foto: Sandra Herrmans
Den andra upplagan av Farmrace ordnades i Övermark i Närpes på fredagskvällen. Den mångsidiga banan har någonting för alla åldrar och uppslutningen var större än väntat.

Mest läst senaste veckan