|

Går för balans och hälsa på Vargberget

NyhetsbildZoom
Nils Westerholm utmanar sin balans genom att gå runt koner med en tennisboll på en sked. Foto: Sofia Mickelsson
– Håll igång och sitt inte så mycket framför datorn, då hålls man frisk, säger Nils Westerholm från Kåtnäs i Närpes. Han är en av deltagarna i Gåfesten som pågår på Vargberget i Närpes på lördagseftermiddagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På programmet står bland annat tipspromenad, musik och balansbana.

Gåkampen är en motionskampanj där finländarna utmanas att under tio veckor tillsammans vandra sammanlagt fem miljoner kilometer.

Förutom motion vill kampanjen väcka medvetenhet om Östersjöns hälsotillstånd. Virtuellt promenerar man runt Östersjön.

Under Gåfesten i Närpes på lördagen befann man sig på den femte etappen mellan Klaipeda i Litauen och Gdansk i Polen.

Bakom Gåkampen, som startade den 10 september, står flera finlandssvenska organisationer såsom Finlands svenska idrott, marthaförbundet, Hem och skola, Svenska pensionärsförbundet och Folkhälsan.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan