|

Pixnekliniken fick nådatid

NyhetsbildZoom
Pixnekliniken i Malax. Foto: Arkiv/Kerstin Nordman
Pixnekliniken i Malax får fortsätta till sista juni. Fram till dess ska en ny huvudman ha vaskats fram.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kårkullas fullmäktige har beslutat att Pixnekliniken i Malax inte behöver lägga lapp på luckan. Svenskfinlands enda missbrukarklinik får en nådatid på ett halvt år, alltså till den sista juni.

Styrelsen hade föreslagit att kliniken läggs ner för att den går på förlust.

Malax representant i fullmäktige, Tage Svahn, var glad efter att beslutet tagits.

– Styrelsen fick i uppdrag att ta en aktiv roll i att hitta en lösning för Pixnekliniken.

Diskussioner pågår redan, det är därför tilläggstid behövs. Understödsföreningar och Malax kommun har en viktig roll i diskussionerna om att hitta en ny huvudman för kliniken. Men fram till den sista juni drivs verksamheten i Kårkullas regi.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan