|

En bra halvlek räckte för Kraft

NyhetsbildZoom
Kraft fick fira mål tre gånger om mot FC YPA. Foto: Janne Smeds
Kraft har fyra poäng ner till nedflyttningsplats då två matcher återstår att spela. Detta efter söndagens hemmaseger mot FC YPA.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Allt lutar mot att det spelas division 2-fotboll på Mosedal även nästa säsong. För ett fyra poängs försprång ska Kraft inte kunna slarva bort på de två sista omgångarna.

– Det var fyra poäng förra veckan, och nu är det ännu fyra poäng. Vi har två svåra matcher kvar, men det har ju också PPT, säger Krafts tränare Peter Sundlin.

Han vill givetvis inte ta ut segern i förskott.

I söndags tog Kraft en mycket viktig seger hemma mot ett något vingklippt FC YPA. Och för Närpeslaget, som har fin höstform, räckte en bra halvlek – den första.

Kraft lät inte motståndarna komma till en enda farlig målchans medan man själv gjorde två, 1-0 genom Jonas Granfors och 2-0 genom Kim Böling på straff. Till saken hörde att laget hade bud på ytterligare ett par till.

I andra kom gästerna mer in i matchen och rutinerade Dragan Pejic rullade in 2-1. Men det roliga tog hastigt slut då Semso Mujkic satte 3-1 och matchen var över.

– Det som avgjorde till vår fördel i dag var att vi skapade mer målchanser än motståndarna. Vi hade lägen att döda matchen i första men gjorde det onödigt spännande. En helt okej match, säger Peter Sundlin.

I Kraft gjorde rutinerade Jens Nygård comeback sedan laget saknade mittbacken Vanja Pobor. Nygård, som spelat några matcher med Kraft II i division 4 i höst, var tongivande och att han varit borta en säsong syntes knappt.

Allt lutar åt att han även spelar de två sista matcherna med sin moderförening.

Två matcher återstår att spela. På söndag väntar bortamatch mot TP-47 och sedan avslutar man hemma mot OPS.

Krafts laguppställning: Karl-Filip Eriksson - Tony Lund (60 min Oskar Ivars), Jossimar Sanchez, Jens Nygård, Mikael Johansson - Daniel Garcia, Michael Calderon (85 min Dennis Norrback), Edis Elkaz, Kim Böling – Semso Mujkic (91 min Willy Öhman), Jonas Granfors

Kommentarer
|

Kraft blir kanske kvar på Centralplanen hela säsongen – "Det är ju en riktig fotbollsstadion"

Nyhetsbild
Kraft FF har varit nöjda med arrangemangen vid Centralplanen. Så pass nöjda att man kanske spelar hela säsongen där. "Det har varit trevligt att spela på Centralplanen" säger Mårten Grandell, ordförande i fotbollsföreningen. Foto: Malin Bylund
För Kraft kan det bli aktuellt att spela sina matcher på Centralplanen säsongen ut. Tanken var att återvända till Mosedal i juli, men renoveringen har dragit ut på tiden. Tidigast i mitten på augusti spelas det fotboll på Mosedals gräsplan igen.

Mest läst senaste veckan