|

En bra halvlek räckte för Kraft

NyhetsbildZoom
Kraft fick fira mål tre gånger om mot FC YPA. Foto: Janne Smeds
Kraft har fyra poäng ner till nedflyttningsplats då två matcher återstår att spela. Detta efter söndagens hemmaseger mot FC YPA.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Allt lutar mot att det spelas division 2-fotboll på Mosedal även nästa säsong. För ett fyra poängs försprång ska Kraft inte kunna slarva bort på de två sista omgångarna.

– Det var fyra poäng förra veckan, och nu är det ännu fyra poäng. Vi har två svåra matcher kvar, men det har ju också PPT, säger Krafts tränare Peter Sundlin.

Han vill givetvis inte ta ut segern i förskott.

I söndags tog Kraft en mycket viktig seger hemma mot ett något vingklippt FC YPA. Och för Närpeslaget, som har fin höstform, räckte en bra halvlek – den första.

Kraft lät inte motståndarna komma till en enda farlig målchans medan man själv gjorde två, 1-0 genom Jonas Granfors och 2-0 genom Kim Böling på straff. Till saken hörde att laget hade bud på ytterligare ett par till.

I andra kom gästerna mer in i matchen och rutinerade Dragan Pejic rullade in 2-1. Men det roliga tog hastigt slut då Semso Mujkic satte 3-1 och matchen var över.

– Det som avgjorde till vår fördel i dag var att vi skapade mer målchanser än motståndarna. Vi hade lägen att döda matchen i första men gjorde det onödigt spännande. En helt okej match, säger Peter Sundlin.

I Kraft gjorde rutinerade Jens Nygård comeback sedan laget saknade mittbacken Vanja Pobor. Nygård, som spelat några matcher med Kraft II i division 4 i höst, var tongivande och att han varit borta en säsong syntes knappt.

Allt lutar åt att han även spelar de två sista matcherna med sin moderförening.

Två matcher återstår att spela. På söndag väntar bortamatch mot TP-47 och sedan avslutar man hemma mot OPS.

Krafts laguppställning: Karl-Filip Eriksson - Tony Lund (60 min Oskar Ivars), Jossimar Sanchez, Jens Nygård, Mikael Johansson - Daniel Garcia, Michael Calderon (85 min Dennis Norrback), Edis Elkaz, Kim Böling – Semso Mujkic (91 min Willy Öhman), Jonas Granfors

Kommentarer
|

Biskopen i samtal med Kristinestadspräster: Förtroendet måste återskapas

Nyhetsbild
Ett led i arbetet med att återskapa förtroendet för församlingen är det besök som biskop Björn Vikström gjorde i Kristinestad på torsdagen. Kyrkoherde Daniel Norrback välkomnar biskopen. Foto: Lotta Sjöblad
Det som hänt har berört hela arbetslaget, sade biskop Björn Vikström efter samtal med församlingsanställda i Kristinestad. Biskopsbesöket aktualiserades av prästernas uttalanden om homosexualitet. Kaplan Markus Engström sade efteråt att han "fortsättningsvis ska hålla sig till skriften".
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Biskopen i samtal med Kristinestadspräster: Förtroendet måste återskapas

Det som hänt har berört hela arbetslaget, sade biskop Björn Vikström efter samtal med församlingsanställda i Kristinestad. Biskopsbesöket aktualiserades av prästernas uttalanden om homosexualitet. Kaplan Markus Engström sade efteråt att han "fortsättningsvis ska hålla sig till skriften".

Nyhetsbild
Lokalt

Göran Honga räknar med att vårdreformen faller

Kaskö och Närpes får sluta vänta på vårdreformen i sina fusionsutredningar. Det ser inte ut att bli någon reform säger utredaren Göran Honga.

Nyhetsbild
Lokalt

EPV fick femte bygglovet i Uttermossa – Ömossaparken kan svälla

EPV:s planer på att förstora vindkraftparken i Ömossa tog ett kliv närmare förverkligande på onsdagen, när Kristinestad beviljade bolaget sitt femte bygglov.

Nyhetsbild
Lokalt

Närvårdaren som slog larm om Ulrika talar ut

Situationen på vårdhemmet Ulrika var tröstlös, närmast kaotisk. Det säger den närvårdare som slog larm om missförhållandena på Esperi Cares boende i Kristinestad. Tarja Parkatti talar ut i närvårdarfacket Supers webbtidning.

Nyhetsbild
Lokalt

Överväger räcke för att dela upp trafiken längs Nybrovägen

De flesta stolpar som har delat upp Nybrovägen i Finby i en separat gång- och cykelbana och en separat körbana för bilar är försvunna. Enligt dagens planer ska i fortsättningen endast den norra sidan bli kvar som gång- och cykelbana med ett räcke som avgränsning till körbanan.

Mest läst senaste veckan