|

Böle Lanthandel snart ett minne blott

NyhetsbildZoom
Greta Lindqvist och Christer Carlebring håller på att avveckla butiksrörelsen i Böle, Närpes. Butiken stänger senare i höst. Foto: Jan Ola Klåvus
Den egna rökta skinkan och den speciella Bölekorven har varit ett par kännetecken för Böle Lanthandel. Nu är den tiden snart förbi.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Greta Lindqvist och Christer Carlebring som har drivit bybutiken sedan 1990 har bestämt sig för att lägga ner verksamheten. Därmed försvinner ytterligare en bybutik från den sydösterbottniska landsbygden.

I motsats till andra bybutiker har lanthandeln i Böle haft ett stabilt kundunderlag. Det stabila kundunderlaget har berott på att folk från andra orter har kommit för att köpa butikens specialiteter, rökt skinka och specialkorv.

Både Christer Carlebring och Greta Lindqvist har fyllt 70. Det är dags att sluta nu, tycker de två.

Läs mera i tisdagens SÖ (13.9).

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan