|

Närpesättling slog ut Nadal i US Open

22-åriga Lucas Pouille slog ut den spanska stjärnan Rafael Nadal i tennisens US Open.
Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Andy Lyons

22-åriga Lucas Pouille slog ut den spanska stjärnan Rafael Nadal i tennisens US Open.

Lucas Pouille.
Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Don Emmert

Lucas Pouille.

Frankrikes Lucas Pouille som skrällde och slog ut Rafael Nadal i US Open är till hälften Närpesbo. Hans mamma Lena Stenlund-Pouille är född och uppväxt i Närpes.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Pouille brukade tidigare vistas i Närpes på somrarna, ibland också på sportloven som liten. Som 10–12-åring tränade han också med juniorer i lokala tennisföreningen Träff på somrarna. En som följer allt som händer i hans karriär är hans moster Eva Lindqvist i Närpes. Hon vill inte direkt utnämna segern över Nadal till det största som hänt i systersonens karriär hittills.  Han har i år också hunnit gå till semifinal i dubbel i Australian Open, och det gick också bra för honom i Wimbledon. - Hans karriär har verkligen tagit fart i år, säger Eva Lindqvist.  Enligt henne är bollsinnet en av de förmågor som gör systersonen till en så bra tennisspelare. - Jag kommer ihåg sommaren när han var 1,5 år gammal och fick en fotboll framför sig. Jag har aldrig sett en 1,5-åring hantera en boll på det sättet, säger hon. Nu är det några år sedan Lucas Pouille senast besökte Närpes. Det är mest nätet och Skype som gäller vid kontakten med moster. Han är själv numera bosatt i Dubai, medan föräldrarna bor kvar i Loon Plage utanför Dunkerque i Frankrike.  Redan som 12-åring blev han av franska tennisförbundet uttagen till tennisakademi, där han gjorde sin skolgång. 2013 blev han som 19-åring den högst placerade tonåringen i tennisens världsranking. Den i dag 22-årige Pouille är 24-seedad i US Open, och vann natten till måndag över den tvåfaldiga vinnaren Nadal i åttonsdelsfinal. Med det steg han också till plats 18 på världsrankingen. Nu väntar kvartsfinal mot landsmannen Gael Monfils. - Det blir väldigt spännande. Jag tror att Lucas kan ha goda chanser, säger Eva Lindqvist.

Lucas Pouille.

Lucas Pouille.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Hårdsatsande juniorer tränar varje dag – ”Det här är ett riktigt lyft för Kraft hockey”

Hockeyträning varje dag gäller för Philip Nordgren som är en av spelarna i Krafts U19-lag. Han har också redan hunnit näta i seniorlaget denna säsong.
Foto: Janne Smeds

Hockeyträning varje dag gäller för Philip Nordgren som är en av spelarna i Krafts U19-lag. Han har också redan hunnit näta i seniorlaget denna säsong.

För första gången någonsin har Kraft hockey ett lag strax under seniorlaget. I U19-laget finns talanger som satsar stenhårt på ishockeyn.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan