;
|

Ännu ett flyttlass till Tjöck

För- och eftermiddagsverksamheten för svenskspråkiga barn i Kristinestad flyttas också nästa läsår till Tjöck.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ännu en bit är på plats i det pussel som renoveringen av Kristinestads skola lett till.

Det första flyttbeslutet var att eleverna i Kristinestads skola undervisas i Tjöck medan skolbyggnaden i stadskärnan renoveras. Både skolbyggnaden och uf-lokalen behövs för de verksamhetsformer som placeras i Tjöck.

Stadsdirektör Riitta El-Nemr fattade i slutet av maj tjänstemannabeslutet att svenska förskolan placeras i uf-lokalen under läsåret 2016-2017. Hon motiverade det med att det inte fanns tid för att sätta kanslihuset, som var alternativt förslag, i skick.

För- och eftermiddagsverksamheten placeras också i uf-lokalen. På det här sättet uppnås största möjliga synergieffekter, konstaterade svenskspråkiga utbildningsnämnden då placeringsfrågan behandlades där.

Nämnden beslöt också att förskoleundervisningen börjar i Tjöck 24 augusti.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan