|

Flyktingar omplaceras till Korsnäs och Kristinestad

NyhetsbildZoom
Tuv skola och Tolvis i Malax är en av de flyktingförläggningar som Migrationsverket stänger i juni. Foto: Arkiv/Jennifer Granqvist
Migrationsverket har beslutat att de asylsökande som bott på flyktingförläggningen i Malax flyttas till Korsnäs och Kristinestad senast den sista juni.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är Finlands Röda Kors Österbottens distrikt som upprätthåller de mottagande enheterna. Flytten av de asylsökande kommer att ske i omgångar med start på måndag nästa vecka. Antalet asylsökande i Malax är sammanlagt 62. Flera av dem har ännu inte fått ett beslut om godkänt uppehållstillstånd. Av de som har bott på förläggningen i Malax, i Tuv skola och i Tolvis, kommer 12 personer att flytta till privat inkvartering i kommunen eller till närliggande kommuner.Till flyktingförläggningen i Kristinestad flyttar 21 personer och till Korsnäs 27. Det var i slutet av mars som Migrationsverket beslöt att lägga ned 33 flyktingförläggningar runtom i landet. Flyktingförläggningen i Malax var en av dem och på flera orter i Österbotten minskade man på antalet platser. Migrationsverkets motivering till att stänga förläggningar var att behovet av platser för asylsökande har minskat.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan