|

Populär Pippi bidrog till rekordvår på Wasa Teater

NyhetsbildZoom
Pippi Långstrump (Susanne Marins) och hennes pappa (Dennis Hansson) i ett häftigt återseende. Foto: Frank A Unger
22.000 besökare såg Wasa Teaters föreställningar i vår. Det är nytt publikrekord för teatern.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

22.000 besökare är den största publikmängd Wasa Teater haft på en vår under de senste tio åren. En förklaring till rekordet är den populära Pippi Långstrump-pjäsen som sågs av hela 12.500 personer under sammanlagt 49 föreställningar. Det är den klart största publiksuccén i kategorin familjeföreställning under 2000-talet, uppger teatern. Spelåret 2015-2016 inleddes i höstas och har sedan dess bjudit på ett 20-tal olika pjäser och, shower och konserter, vilket är mer än på många år. Hela tio av dessa uppfördes på teaterns stora scen. Totalt har nästan 36.000 personer sett 259 föreställningar. Utöver det har man ordnat workshops, pedagogträffar, temaguidningar, öppna repetitioner och Konstens natt, vilket betyder att det totala besökarantalet under spelåret är ungefär 40.000. Föreställningen "VIT" av Andy Manley som spelat på Vasallen och turnerat i daghem hade nästan 3.750 åskådare under 54 föreställningar. "Den besynnerliga händelsen med hunden om natten av Mark Haddon och Simon Stephens spelades för 4.500 åskådare och "Tre systrar och en berättelse" av Lars Sund och Erik Norberg spelades för 6.000 åskådare under 36 föreställningar. Wasa Teaters egna produktioner "Acts of Goodness" som spelats på Studioscenen och turnerat i regionen hade 3.400 åskådare under 38 föeställningar och monologen "Oscar och den rosa tanten" med Carola Sarén har spelats för 1.400 åskådare under 28 förställningar på Vasallen och på olika håll i regionen. Den senare kommer även att spela under hösten 2016. Under våren bjöd Wasa Teater också på flera svenska gästspel - bland annat En druva i solen, Nour El-Refai och Carl-Einar Häckner lockade fullsatta salonger.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.