|

Varg sågs i Malax i går

En varg sågs röra sig i Åminne på tisdagskvällen. – Inget exceptionellt, ljusa kvällar lockar rovdjuren att röra på sig mer, säger Stefan Pellas, jaktchef vid Kust-Österbottens viltcentral.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vid 23-tiden på tisdagskvällen har en varg setts röra sig i Åminne i Malax. Enligt Pellas kan det vara samma varg som observerades i Närpes förra veckan.

– Vi fick då in ett par rapporter om en varg som setts i Närpes. Vargen kan ha rört sig norrut och vandrat snabbt då kvällarna blir allt mer ljusare. Det är inget ovanligt att vargarna är aktiva just nu, säger Pellas.

Ljusa vårkvällar har också lockat fram andra rovdjur. Förra veckan fick Pellas höra att en björn har observerats i Vörå.

– Även björnar kan ses ströva omkring just nu.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan