|

VIFK tog hem derbyt

NyhetsbildZoom
VIFK: s lagkapten Tony Björk avgjorde derbyt. På bild också Krafts Mikael Johansson som var en av de bästa i hemmalaget. Foto Janne Smeds Foto: Janne Smeds
Det blev bara ett mål. Men det var desto snyggare. Tony Björk fick pangträff och sköt VIFK till seger i derbyt mot Kraft.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tony Björk kom tillbaka till moderföreningen efter några säsonger med VPS. Och VIFK: s lagkapten visade klass i det Österbottniska division 2-derbyt mot Kraft i Närpes. I första halvlek var han rätt osynlig men i andra tog han över allt mer. Och då allt skulle avgöras steg han fram. I matchminut 84 avancerade han och drog till bollen från cirka 20 meter. Adressen var krysset och skottet var otagbart för den annars välspelande Karl-Filip Eriksson i Krafts mål. – Tony visade hur viktig han är för oss i dag. Han kan lugna ner spelet, han kan hålla i bollen, han kan slå öppnande passningar. I dag visade han också att han kan avgöra matcher. En suverän spelare, säger VIFK: s tränare Tomi Kärkkäinen. Matchens enda mål kom också välförtjänt. För Vaslaget var bättre matchen i genom. Man skapade en hel del framåt och så hade man gjort hemläxan och gav inga ytor åt Krafts Jonas Granfors att löpa på. Kraft hade visserligen ett par målchanser, men de kom från grova individuella misstag i försvarslinjen. – Överlag tycker jag att vi var det klart bättre laget. Vi pressade dem högt upp och gav dom inga ytor. Den bästa matchen hittills i år, för Virkiämatchen var ingen direkt värdemätare, säger Kärkkäinen. Krafts tränare Peter Sundlin var rakryggad i sina kommentarer och medgav också att gästerna var vassare denna gång. – Dom var bättre och skickligare i dag, inget snack. Men visst, vi fick ett par bra lägen och om vi hade utnyttjat dem vet man inte hur det gått. Vi saknade dock den rätta rörligheten och den rätta känslan i den sista passningen, säger han. Matchen följdes av 487 åskådare. En besvikelse med tanke på att Kraft hade över 500 personer i publiksnitt i fjol. Mors dag och matchstart klockan 15.00 torde ha spelat in.

Kommentarer
|

Krafts hemmasvit bröts mot KPV Akatemia

Nyhetsbild
Kraft inkasserade säsongens första förlust mot KPV Akatemia. Tony Lund gjord ett av Krafts mål. Foto: Janne Smeds

På hemmaplan har inget lag hittills kunnat rubba Kraft. Då kom KPV Akatemia och stal alla tre poängen från Närpes.

Mest läst senaste veckan