Ishockey

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

Det vankas slutspelshockey och rivalen står som motståndare i kvarten – "Blir karneval längs med Riksåttan"

Grundserien är färdigspelad i herrarnas division 2 i ishockey. Kvartsfinalparen är klara och Krafts tränare utlovar en underhållande hockeyvecka.

Nyhetsbild

Kraft slutar fyra i grundserien efter förlust – nattsvarta minuter i tredje perioden avgjorde

Länge höll Kraft jämna steg med Highsticks från Jakobstad. Men matchen rann Kraft ur händerna när Highsticks sköt in mål efter mål.

Kiva för starka när Kraft föll i förlängningen

Nyhetsbild

William Prinséns tre mål sänkte Highsticks – andra platsen i tabellen allt närmare för Kraft

Den näst sista matchen i grundserien slutade i vinst för Kraft. William Prinsén drämde till med tre mål i matchen.

Kraft vann mot JPK Ak – trots tidigt underläge

Nyhetsbild

Powerplayspelet lade grunden till segern för Kraft – säsongsdebuterande målvakten tog för sig mellan stolparna

Kraft tog en ny seger i ishockeyns division 2. Laget klättrar nu allt närmare tredje platsen i tabellen när två matcher av grundserien återstår.

Nyhetsbild

Kraft bjöd på gratis inträde och storseger – men tränaren var allt annat än nöjd

Hemmalaget Kraft kopplade direkt greppet om matchen mot APV och det skulle bli stora siffror. Trots det vill Krafts tränare se en rejäl förbättring till nästa veckas matcher.

Nyhetsbild

Utvisningarna haglade tätt i mötet mellan Kronan och Kraft – och blev avgörande

Det var tufft spel mellan Kraft och tabellettan Kronan i Kronoby, och utvisningarna var många. "I fem mot fem-spelet var vi det bättre laget", säger Krafts tränare Kenneth Westerback.

Avgörande i förlängning när Kraft föll mot JyKi

Nyhetsbild

Skön derbyseger för Kraft – tränaren nöjd med förbättringen i spelet: "Stort steg framåt"

Det bjöds på heta känslor och bra ishockey, exakt som det ska vara när Kraft och Malax IF möts. Marginalerna var små men det blev en hemmaseger.

Nyhetsbild

Kraft skäret efter i bortamatchen mot IFK Lepplax – "Lite av en väckarklocka"

Kraft hade svårt att hänga med när laget gästade IFK Lepplax i Pedersöre.

Målfest när Kraft krossade IKK 2 i Närpes

Nyhetsbild

Tuffa avslutningen av grundserien ger inte Kraftlotsen några farhågor – "Vi får äntligen spela ihop oss"

I ishockeyns division 2 har Kraft spelat minst antal matcher av grundserien. I matchprogrammet syns det tydligt och Kraft kommer spela flera matcher på kort tid.

Nyhetsbild

Kraft snuvade serieledarna på vinsten – "En vinst är en vinst men vårt spel är upp och ner"

Det blev en svängig match när Kraft spelade mot Kronan i Hallis. Men efter mycket om och men fick de tre poängen stanna i Närpes.

Förlust för Kraft efter tapp i tredje perioden mot Virkiä II

Nyhetsbild

Krafts powerplayspel största boven i förlusten mot KuRy – ”Målskyttet har varit lite av ett spöke det här året”

Kraft förlorade knappt när KuRy kom på besök till Hallis. Den tredje perioden blev ett målkalas och Kraft förlorade matchen med 5–6.

Storförlust för Kraft borta mot JPK

Mål av Lucas Nordgren och Alex Snickars räckte inte för Kraft

Nyhetsbild

Kraft hoppades på revansch men He-Ki vägrade släppa taget om ledningen – "Största bekymret var målskyttet"

Det blev ingen revansch från lagens senaste möte när Kraft mötte He-Ki på lördagen. När Kauhavalaget väl hade byggt sig en ledning vägrade de släppa taget om den och Kraft fick i stället resa hem tomhänt.

Nyhetsbild

Kraft hockey inledde våromgången som önskat och tog tre poäng mot IFK Lepplax – "En liten ringrostighet syns"

Efter en svacka med skador, förkylningar och spelförbud kunde Kraft på söndagen ställa upp med full trupp mot IFK Lepplax. Där lyckades de med målskyttet och säkrade poängen efter en extra stark andra period.

Kraft utklassade JPK Ak på hemmaplan

Nyhetsbild

Lightning Cup låter framtidens stjärnor lysa – Hallis fylldes av hockeyjuniorer som drömmer stort

"Hur känns det? Är ni redo för match?" Följ Kraft Hockeys U12-lag i stor hockeyturnering i Hallis.

Nyhetsbild

Kraft inleder vårsäsongen hemma på söndag med det ’’bästa tänkbara laget’’ – en tudelad höst blir bakom

På söndag inleder Kraft våromgången i Hallis med ett lag i toppskick. Den tudelade höstomgången har de lämnat bakom sig och nu siktar de på att vinna alla matcher.

Nyhetsbild

Helgens skada i Hallis orsakades av för tunn is – nu ska tjockleken kontrolleras varje vecka

Isen i Hallis var för tunn på flera ställen och det var bara en tidsfråga innan ett hål skulle uppstå. Helgens skada i isen har åtgärdats och isens tjocklek kommer nu kontrolleras varje vecka.

Nyhetsbild

Krafts sista match för i år fick avbrytas på grund av ett hål i isen – ”Skaderisken var för stor"

Tidigt i den andra perioden togs beslutet att Krafts hemmamatch mot APV avbryts och spelas om vid ett senare tillfälle. Orsaken var ett hål i isen, en skada som var för stor för att kunna åtgärdas tillräckligt snabbt.

Kraft besegrade på bortaplan av Highsticks Academy

Nyhetsbild

Kraft sänkte Kronan efter tidigt baklängesmål – "Vi växte in i matchen"

ISHOCKEY Efter en trög start för hemmalaget blev det ett riktigt målkalas i Närpes i sista perioden, då tabellettan IK Kronan kom på besök.

Nyhetsbild

Malax IF vägrade förlora igen – Kraft gick bet på segern trots jättelägen: "Otroligt nöjd över vårt boxplay"

ISHOCKEY Fem förluster på raken fick räcka. När Kraft fick chansen att avgöra i tredje perioden byggde Malax IF muren kring målet och segermålet sågs i förlängningen.

Nyhetsbild

Jätteräddning och mål strax efter – Malax IF tar hem derbyt mot Kraft

ISHOCKEY Säsongens tredje division 2-derby mellan Malax IF och Kraft avgjordes först i förlängning. Vi rapporterade live.

Fjärde raka förlusten för Kraft – föll mot starka Warrantti

Nyhetsbild

Ett spelmoment har varit "katastrof" för Malax IF – Kraft får tillbaka poängkungen till derbyt: "Blir publikvänlig hockey"

Två lag som inte fått resultaten med sig på sistone möts när det är dags för division 2-derby igen på lördag. Malax IF:s tränare vill se så lite som möjligt av Krafts powerplay.

Nyhetsbild

Daniel lärde sig skrinna när han var 5 – nu är han ett av drygt 40 barn som deltar i skridsko- och hockeyskolan

På skridsko- och hockeyskolan lär sig barnen att skrinna och spela hockey. Men det viktigaste är att de har roligt och känner sig trygga på isen.

Nyhetsbild

Kraft tog hemmamötet till förlängning men utvisningar ställde till det – "Det är ett enda krigande"

På lördagen mötte Kraft tabelltvåan Highsticks HT hemma. Kraft tog matchen till förlängning efter ett sent kvitteringsmål, men i förlängningen trasslade det till sig rejält.

Nyhetsbild

Före detta hockeyspelare träffas varje vecka för spel i Hallis – men de vill gärna bli fler

Legendshockey välkomnar alla till Hallis för kravlösa hockeymatcher. Men segerviljan håller de ännu ett hårt grepp om.

Tung bortaförlust för Kraft Academy mot Urho II

Nyhetsbild

Skadedrabbat Kraft åkte på förlust mot KuRy – "Vi har inte vårt spel i balans för tillfället"

Kraft mötte KuRy på bortaplan på lördagen och hemmalagets flera snabba mål blev Krafts förlust. Skador, förkylningar och spelförbud har gjort att Kraft är ur balans.

Mål av Joonas Kuja-halkola och Jonas Westerholm när Kraft Academy förlorade

Nyhetsbild

Dramatik i slutsekunderna när Kraft fick kvitteringsmål bortdömt – "Måste ändå acceptera resultatet"

Lördagens möte mellan Kraft och He-Ki bjöd på det mesta. Tidigt i den tredje perioden låg Kraft under med hela fyra mål. Men de var ändå rysligt nära på att ta matchen till förlängning.

Nyhetsbild

Det blev ännu en målrik match när Kraft mötte IFK Lepplax – "Jättebra laginsats på alla sätt"

På söndagen tog Kraft ytterligare en storseger över IFK Lepplax. Denna gång på bortaplan.

Förlust mot KieHa för Kraft

Nyhetsbild

William Prinsén fyramålsskytt när Kraft besegrade jumbon – ”Vi är tillbaka i vinnarspåret"

I matchens första period turades lagen om att göra mål men i andra och tredje drog Kraft ifrån. APV var starka i slutminuterna men Krafts ledning var tillräckligt stor för att segern kunde ses som säker.

Nyhetsbild

Kraft mötte tabellettan på bortaplan och fick åka hem utan poäng – tränaren är ändå inte besviken

Ställningen var jämn inför den tredje perioden men IK Kronan skulle dra det längsta strået och nappa åt sig poängen. Det här blev Krafts andra förlust för säsongen.

Storseger för Kraft borta mot Muik II

Storförlust när Kraft föll mot JPK i Närpes

Nyhetsbild

Krafts segersvit sprack när Malax IF tog revansch – "Känns surt"

Lördagens derby fick en kämpig start för Kraft och Malax hann bygga sig en stor ledning innan Kraft vaknade till. I slutminuterna slet hemmalaget för att ta matchen vidare till förlängning.