Det drar ihop sig till presidentvalets andra omgång.

I den här artikeln hittar du vår valkompass, alltså ett test med en rad frågor som berör presidentens befogenheter. Då du själv svarat på frågorna hjälper testet dig att hitta vem av kandidaterna som står närmast dina åsikter.

De två som tävlar om att bli landets nästa president är Alexander Stubb (Saml) och Pekka Haavisto (Gröna/ställer upp via valmansförening).

Valkompassen görs i samarbete med Yle. Du hittar den här.

Sauli Niinistö efterträdde president Tarja Halonen 2012.

Vad mer behöver du ha koll på?

Utöver att du som röstberättigad behöver bestämma dig för vem som ska få din röst, ska du se till att rösta antingen i samband med förhandsröstningen eller på själva valdagen, söndagen den 11 februari.

Den som väljer att förhandsrösta kan göra det i vilken vallokal som helst i landet den 31 januari–6 februari. Bor du utomlands pågår förhandsröstningen den 31 januari–3 februari.

Röstar du däremot på själva valdagen måste du bege dig till den vallokal som angivits på anmälan om rösträtt som postats hem till dig inför valets första omgång. På valdagen går det att rösta klockan 9–20.

Den som röstar måste kunna uppvisa ett identitetsbevis, exempelvis ett id-kort eller ett pass. Om du inte har något identitetsbevis kan du avgiftsfritt hämta ett temporärt från polisinrättningen för att kunna rösta. Till det behövs två passfoton.

Du behöver inte ha anmälan om rösträtt med dig till vallokalen och ska heller inte vänta på att få en ny sådan postad till dig. De som hade rösträtt i valets första omgång har det också nu i den andra.