Krafts löpartalang, som inledde den seriösa satsningen förra hösten, har haft en riktig raketkarriär. För några veckor sedan fick Wilma Lassfolk löpa i junior-EM och på fredagseftermiddagen i junior-FM kom en till glad överraskning.

Lassfolk, som inför 400-metersloppet i junior-FM i klassen D19, var statistikfemma i landet löpte karriärens hittills bästa lopp och kom i mål som trea.

– Alltså, det här. Man är riktigt på topp nu, säger en glad Lassfolk direkt efter loppet.

Tiden 55,77 var dessutom en rekordputsning med 65 hundradelar. Tiden är den nästbästa genom alla tider i Kraft. Endast Anna Sandbacka har löpt snabbare då hon noterats för 55,35. Vann loppet i Kauhava gjorde landets bästa 400-meterslöpare i åldersklassen, Viivi Lehikoinen på 54,67. Nea Mattila var tvåa med 54,91. Någon risk för att tappa tredjeplatsen fanns inte då fyran Kira Kruuti noterades för 56,02.

– Det var mitt bästa lopp i karriären, det stämmer bra. Jag hade en utsatt tid på första 200 meter men jag löpte än fortare än det. Och så orkade jag hålla farten ända till slut. Det här var en glad överraskning, säger hon.

FM-medaljen var Lassfolks andra i karriären. I februari tog hon brons på inomhus-FM på 400 meter i D19, men då i lättare konkurrens än nu.

Några mer lopp blir det inte för Lassfolk i helgen.

– Vi har ju fotbollsmatch med Krafts B-flickor på söndag, säger hon.