Planeringen av ett nytt daghem intill skolan (före detta högstadiet) startar nu i Kaskö efter att stadsfullmäktige gett grönt ljus för projektet. Ett nytt centralkök och en gymnastiksal ska också planeras. Fullmäktige beviljade 7.000 euro för planereringsarbetet.
Det första steget blir att göra om detaljplanen för området.

Detaljplanen ska också ändras för kvarteret där serviceboendet Mariehemmet finns för att möjliggöra en utbyggnad. Staden har brist på vårdplatser och en åldrande befolkning. Behovet bedöms vara 12 till 15 nya platser vilket nästan motsvarar en fördubbling av Mariehemmets kapacitet.

Vidare ska man göra detaljplaneändringar för att kunna bygga ytterligare ett radhus för äldre i anslutning till det befintliga Pensionärshuset.

Några fullmäktigeledamöter hade gärna sett närmare beräkningar på vad det verkliga behovet av vårdplatser och lägenheter för äldre är. Man efterlyste resultatet av en enkät som skulle utreda just det.

- Vi har inte fått något resultat. Det här ärendet är lite halvfärdigt nu, sa Mirja Högstrand (VF).

- Man får tankar om att det är något man inte vill visa oss. Ingen har ifrågasatt att vi ska godkänna det här men vi ifrågasätter tillvägagångssättet, sa Carl-Gustav Mangs (SFP).