KuFu-98 skulle på förhand vara en mycket svår nöt att knäcka på bortaplan. Kuopiolaget har inlett årets serie lovande och hörde till topplagen i den östra zonen i fjol.

För Kraft började söndagens match bra och Jonas Granfors satte 0-1 efter 39 spelade minuter. Men ledningen varade endast i tre minuter då Kuopiolagets kapten Joonas Väisänen säkert satte en straff bakom Jakob Lund i Krafts mål.

Andra halvlek bjöd sedan inte på fler mål och matchen slutade 1-1.

Kraft har nu spelat fyra matcher med saldot två segrar, en oavgjord och en förlust.

På söndag är det hemmamatch i Närpes mot Kajaanin Haka. Ett KajHa som förlorade söndagens hemmamatch mot GBK från Karleby.

Krafts laguppställning: Jakob Lund – Jacob Åbonde (93 min Jacob Lapveteläinen), Vanja Pobor, Mikael Johansson, Muhamed Omic – Dennis Norrback (70 min Edis Elkaz), Ibro Merdan, Kakhaber Samsonia, Sifet Becic (45 min Semso Mujkic) – Daniel O’Brien, Jonas Granfors.