Serienykomlingen PK-37, som förlorade med 0-4 i premiären mot JBK, inledde söndagens division 2-match mot Kraft starkt.

Efter en kvart fick Karl-Filip Eriksson i Krafts mål kröka rygg första gången då Tuomas Halonen hittade rätt.

Tio minuter senare var samme man framme igen och satte tvåan. En riktig mardrömsstart för Närpeslaget som i premiären tog en seger borta mot GBK i Karleby.

– Det var två riktiga bjudningar från vår sida och de straffade oss med bra procent. Vi spelade inte alls dåligt, men så här är fotbollen. De som gör målen vinner. Men jag ska inte klaga på mina pojkar. Vi jobbar bra hela matchen igenom, säger Krafts tränare Nijas Sarailija.

I andra spelade Kraft upp sig och Jonas Granfors, vem annars, satte 2-1 med sjutton minuter kvar att spela.

Närmare än så kom Närpeslaget ändå inte och fick åka hem tomhänta från den långväga bortamatchen.

– I andra halvlek var det spel mot ett mål. Men det är svårt att komma till lägen då motståndarna försvarar med nio man och då deras mittbackar är två meter långa, säger Sarailija.

På söndag väntar äntligen hemmapremiär för Kraft som inlett med två bortamatcher på raken. Hercules från Uleåborg gästar då naturgräset på Mosedals idrottsområde.

Krafts laguppställning: Karl-Filip Eriksson – Mikael Johansson, Vanja Pobor, Lavi Marca, Samsonia Kakhaber – Muhamed Omic, Edis Elkaz (66 min Bekir Kadic), Ibro Merdan (56 min Jacob Åbonde) – Semso Mujkic, Jonas Granfors, Daniel O’Brien.