NyhetsbildZoom
Helena Höglund-Rusk och Dan Lindström konstaterar att inga ax syns ännu på risplantorna. Foto: Mona Söderman

Ris prövas i växthus i Korsnäs

Mona Söderman -
I våras började burmesen Say Reh odla ris i ett växthus i Korsnäs. Den kalla våren och sommaren har hämmat tillväxten.

– Växtperioden är 3–4 månader, men på grund av den sena våren och en kall sommar hinner det inte bli någon skörd i år, säger Say Reh, som försökt sig på en rissort med kortast möjliga växttid.

Han odlar också en hel rad andra grödor i försöksväxthuset, där han har sällskap av andra ortsbor. Växthuset är indelat i nio olika odlingslotter, där allt från olika sorters tomater till djungelgurka frodas.

Försöket med odlingslotter ingår i projektet Integrering via mathantverk – svenska från hand i mun.

Läs mera i torsdagens SÖ (14.9)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan