NyhetsbildZoom
Ansvariga barnträdgårdslärare Anneli Tunttunen förevisar daghemmets nya, rymligare lokaler i barackerna. Foto: Daniel Nissén

Barackerna blev en stor förbättring

Daniel Nissén -
Att daghemmet flyttat in i baracker har varit en lättnad för såväl personal som föräldrar. Nu är luften frisk igen.

På måndag morgon flyttade Kaskö daghem in i barackerna som står på den gamla skolgården. Helgen före hade föräldrar och personal kört flyttlassen från tekniska centralen i inre hamnen – som fungerat som tillfälligt daghem – och möblerat barackerna.

– Utan föräldrarna hade vi inte klarat det, säger ansvariga barnträdgårdslärare Anneli Tunttunen.

För personalen är det en stor lättnad att få nya lokaler. Många har haft symptom av den dåliga inomhusluften i tekniska centralen, vissa så svåra att de inte kunnat vistas där.

– Flera har sagt att här kan man andas. Man känner man att det är frisk luft här, säger Tunttunen.

Också för föräldrarna har det varit en lättnad. Flera valde att ta sina barn ur daghemmet när luftproblemen uppdagades i vintras. De här barnen återvänder nu.

Problem med inomhusluften har tvingat daghemmet att flytta två gånger på drygt två år. Barackerna hyrs i tre år och så länge räknar man också med att stanna där. Sedan är förhoppningen att man får flytta in i ett nybygge.

– Åtminstone före valet var alla partier överens om att ett nytt dagis ska byggas, och det är nog på tiden. Ingen vågar väl föreslå att det gamla ska renoveras.

Läs mer i lördagens SÖ (9.9).

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan