NyhetsbildZoom
Kristian Åbacka och Harlan Röös hoppas på sol och vackert väder framöver så att skördearbetet löper bra. Foto: Mona Söderman

Skörden verkar bli normal

Mona Söderman -
Under de senaste dagarna har det varit bråttom på åkrarna i Sydösterbotten. Skördetröskorna har gått för fullt.

Men tröskningen kom igång sent i år. Den inleddes nästan ett par veckor senare än vanligt.

– Det ser ut att bli en normal skörd i år, säger Kristian Åbacka i Övermark.

Förutom egna åkrar tröskar han åt andra. Den här dagen tröskar han en havreåker i sällskap av Harlan Röös.

De påpekar att priset för spannmålen är dåligt. Det är inte så uppmuntrande trots en god skörd.

Läs mer i torsdagens SÖ (7.9)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan