Fritt fram att åter simma vid Sandbanken

Lotta Sjöblad -
Nu är badvattnet sådant att det är fritt fram att simma igen vid Sandbanken i Kristinestad. Där har varit badförbud en tid för att det muddrats vid stranden.

– Vattenkvaliteten är nu sådan att det går att simma där igen, säger miljö- och hälsoinspektörEila Sarvela vid Västkustens miljöenhet i Kristinestad.

Två vattenprov har tagits vid Sandbanken i sommar och nästa tas om drygt en vecka.

Medan det var förbjudet att ta sig ett dopp vid Sandbanken var simmarna hänvisade till andra badplatser. De närmaste är Havsbadet, badstranden i Antila eller Bötombergen. Simskolorna ordnades i år vid Havsbadet på Östra sidan.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan