NyhetsbildZoom
Det känns orättvist att endast de kommunalt anställda ska drabbas av minskningen av semesterpengen, tycker Pia Rönnholm. Foto: Mona Söderman

Inget sparas trots mindre semesterpeng

Mona Söderman -
Närpes stad räknar med en inbesparing på cirka 500.000 euro i år då semesterpenningen minskar för all kommunal personal.

Enligt konkurrenskraftsavtalet ska de offentligt anställda avstå 30 procent av sin semesterpenning till arbetsgivaren i år. Det gäller också för de två följande åren.

Pia Rönnholm, som är huvudförtroendeman för de kommunalt anställdas fack JHL, fastslår att minskningen av semesterpengen inte är något man gläder sig åt i medlemsgruppen i Närpes. De ser det som en direkt lönesänkning.

– Vi förstår att sparåtgärder måste vidtas, men det känns lite orättvist att det är bara de kommunal anställda som drabbas, säger Pia Rönnholm.

För staden blir det ingen egentlig inbesparing. Den äts i motsvarande grad upp av minskade statsandelar.

Läs mera i torsdagens Sydin (15.6)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan