Kstadsvalen av ordförande gick som väntat

Anders Bergvik -
Som väntat svingar Patrick Ragnäs och Åsa Blomstedt klubborna i Kristinestad.

Det nya Kristinestadsfullmäktige samlades för första gången på måndagskvällen där valen till de olika organen stod på agendan.

Sedan länge har det stått klart att de tyngsta posterna, ordförande i stadsfullmäktige respektive -styrelse skulle få samma besättning som tidigare.

Patrick Ragnäs (SFP) fortsätter som fullmäktigeordförande.

Nu fördes fram att fullmäktige ska ha fyra vice ordförande, och de blev Paavo Rantala, (C), Arja Heinänen (SDP), Mila Segervall (SFP) och Kaj Kärr (SFP).

Åsa Blomstedt (SFP) valdes till styrelseordförande med Tommy Englund (SFP) som ersättare. Petri Pihlajaniemi (Saml) blev första vice ordförande med Pekka Ollila (Saml) som ersättare.

Henrik Antfolk (SFP) blir andra vice ordförande och Christian Buss (SFP)ersättare.

Medlemmar i stadsstyrelsen:

SFP: Peter Grannas (Christina Kindt), Carina Storhannus (Helena Lundman-Evars), Eva Lillmangs (Christer Rönnlund), Agneta Teir (Mats Ingves).

Saml: Petri Pihlajaniemi (Pekka Ollila), Sari-Milla Ingves (Pia Patoranta-Wiik).

Centern: Peter Nygård (Pauliina Andlin).

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan