Domare kände sig hotad – avbröt match

Mikael Nordman -
Division 5-matchen mellan Korsnäs FF II och PUS avbröts i andra halvlek då domaren kände sig hotad av hemmalagets spelare. Nu har Vasa bolldistrikt startat en utredning om vad som hände på fredagskvällen.

Korsnäs FF II spelade hemmamatch mot PUS på fredagskvällen. Men division 5-matchen spelades aldrig klart.PUS ledde med 0–3 i andra halvlek då domaren avbröt matchen. Han kände sig hotad av hemmalagets spelare.

Enligt uppgifter till VBL ska någon spelare ha sagt till domaren att han ska avlivas.

Korsnäs FF:s ordförande Bengt Back såg matchen.

– Spelare började munhuggas med domaren då de protesterade mot en straff, men det var inget handgemäng. Vad som sades på plan hörde jag inte, säger han.

Vasa bolldistrikt fick besked om vad som hade hänt efter att matchen hade avbrutits.

– Vi startade en disciplinutredning på lördagsmorgonen. Nu ska vi begära in rapporterar av båda lagen och av alla tre domarna. Men vi har redan nu en ganska klar bild av vad som hände, säger distriktets tävlingschef Mikael Westerback.

Ärendet kommer så småningom att behandlas av distriktets disciplinutskott. Utskottet tar också beslut om eventuella sanktioner.

– Det som hände var helt fel och i Korsnäs FF försvarar vi inte sådant beteende. Visst kan det vara känslor i fotboll, men det måste också vara rim och reson. Vi ska ta tag i det här själva – och det ska inte upprepas, säger Back.

Så här kommenterar Mirza Hodzic, lagledare i Korsnäs FF:s andralag:

– PUS var bättre och spelade bra. Vi tycker inte att domaren hade sin bästa dag, men vi har bett om ursäkt av honom.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan