Närings-, trafik- och miljöcentralen har till kommunerna skickat en förfrågan om flyktingmottagning under det här året. Enligt den planering som finns anländer en grupp syriska flyktingar till landet i augusti.

Vård- och omsorgsnämnden i Korsnäs har fattat beslut om att kommunen inleder förberedelserna för att ta emot en grupp flyktingar bestående av cirka 20 personer.

Nämnden önskar att i första hand barnfamiljer och folk som bott på landsbygden ges kommunplats. Förhoppningen är att de här flyktingarna ska trivas i Korsnäs även på lång sikt.

Flyktingmottagningen aktualiseras i och med att flera ännu väntar på besked om uppehållstillstånd vid asylmottagningen i Korsnäs. Dessutom har flertalet av dem som fått uppehållstillstånd sökt sig till andra orter

Elevinternaten vid gamla Korsnäs kurscenter väntas bli lediga i och med att Röda Korset helt upphör med asylmottagningen i sommar.

Nämnden beslöt att förberedelser inför flyktingmottagande sätts i gång. Socialchef Carina Westberg fick i uppdrag att anställa en flyktingkoordinator.