NyhetsbildZoom
Beshar Hussein är en av de asylsökande som deltar i demonstrationen i Kristinestad hela veckan. Foto: Ann-Sofie Långvik

Asylsökande demonstrerar hela veckan

Ann-Sofie Långvik -
De asylsökande i Kristinestad ordnar stöddemonstrationer för alla asylsökande som fått två negativa asylbeslut från Migri.

– Vi är här hela veckan. Ungefär femtio personer turas om att stå här, säger Mohammed Ali som är kontaktperson för den fredliga demonstrationen mot Finlands asylpolitik som pågår i Kristinestad.

Klockan åtta på morgonen samlas de bredvid järnvägsbron i på östra sidan i Kristinestad och åtta på kvällen avslutar de sin dag.

De demonstrerar också mot Finlands inhumana asylpolitik och att Finland sänder människor tillbaka till Irak och Afghanistan, länder som de lämnat av rädsla för sitt liv.

Demonstrationen inleddes i lördags i Kristinestad. Motsvarande stöddemonstrationer pågick redan förra veckan på olika håll.

– Vi hann inte komma igång genast, så vi sköt upp demonstrationen med en vecka, säger Rita Backman, som är en av kontaktpersonerna för demonstrationen.

Backman har hjälpt till att koordinera demonstrationen och skött kontakten med myndigheter, men initiativet till den fredliga demonstrationen kommer från de asylsökande själva

Demonstrationen pågår till söndagen den 26 mars.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan