NyhetsbildZoom
Ska man satsa kommunala pengar på statllga vägar såsom Skrattnäsvägen (bilden) och Östra linjen är en fråga i kandidattestet för Närpes. En majoritet säger ja.   Foto: Daniel Nissén

Kandidater beredda ge pengar till statens vägar

Daniel Nissén -
En majoritet av kommunalvalskandidaterna i Närpes är beredda att satsa kommunens pengar på att sätta statliga vägar i skick.

Den fråga i HSS Medias valtest där kommunalvalskandidaterna i Närpes är mest överens gäller vägarna.

23 kandidater anser att kommunen bör satsa kommunala pengar på att få statliga vägar i skick.

15 anser däremot att det inte är kommunens sak att lägga pengar i statliga vägar.

Tre har inte tagit ställning.

Totalt har 41 av 54 Närpes-kandidater svarat på frågorna i valtestet.

I Kaskö har elva kandidater fyllt i valtestet och i Kristinestad 22. Det är så få att det inte går att dra några långtgående slutsatser av kandidaternas åsikter för de här båda städerna.

Kandidattestet hittar du på sydin.fi

Där kan du också jämföra dina åsikter med kandidaternas.

http://valtest.vasabladet.fi/

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan