NyhetsbildZoom
Yttermark ungdomsförening har fått bidrag för att reparera ungdomslokalens tak. Foto: Arkivfoto: Malin Bylund

Fick tiotusen för att lappa läckande tak

Ann-Sofie Långvik -
Taket på Yttermarkgården läcker. Yttermark ungdomsförening fick tiotusen euro av Finlands Hembygdsförbund för att reparera läckan. KORRIGERAD

– Taket läcker och det droppar in ibland, säger föreningens ordförande Benneth Teir.

Föreningen ska minska takdroppet genom att lappa taket ovanför scenen, där läckaget finns. Dessutom ska hela yttre taket målas.

– Eventuellt gör vi något på insidan sedan, men det har vi ännu inte sökt något bidrag för. Taket måste fixas först.

Finlands Hembygdsförbund ger även 5.000 euro till Henriksdals Byförening, och 8.000 till Kylmäjärven PVY i Kallträsk

Finlands Hembygdsförbund ger år 201.000 euro till Österbotten för att renovera föreningshus. Totalt delar förbundet ut 1,7 miljoner euro i Finland.

KORRIGERING: Henriksdals Byförening får 5.000 euro. I den tidigare versionen stod att föreningen får 8.000.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan