NyhetsbildZoom
Det är helt perfekt att Strandhovet öppnade igen, säger Tina van Aarle som har jobbat på servicestationen i 13 år. Här betjänar hon sin tidigare kollega Jenni Reunanen. Foto: Ann-Sofie Långvik

Strandhovet öppnade igen

Ann-Sofie Långvik -
Det är som vårt andra hem det här. Det är värdefullt att det öppnade igen, säger Närpesborna Tor-Erik Antfolk, Markku Stenholm, Tomas Brommels och Sven Karlstedt.

Onsdagen var en glädjens dag för dem då Teboils servicestation Strandhovet öppnade på nytt efter att ha varit stängd sedan årsskiftet. Innan dess kunde de till och med besöka Strandhovet flera gånger om dagen.

– Vi är stammisar och hör nästan till inventarierna.

Kent Krook är ny företagare på Strandhovet efter 30 år av sjöliv på Viking Line. Han bjöd sina gäster på kaffe och tårta dagen till ära.

– Det är spännande. Jag har jobbat i sex veckor från morgon till kväll med att göra i ordning stället. Det känns skönt att ha uppnått det första målet.

Strandhovet har åtta anställda, varav två är gamla arbetstagare. De övriga sökte nytt jobb efter att Teboil stängde vid nyår.

Tina van Aarle har jobbat 13 år på Strandhovet.

– Det är helt perfekt att det öppnade på nytt. Många har frågat efter det. Men jag saknar mina gamla arbetskamrater.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan