NyhetsbildZoom
Bilister som kör riksåttan genom Närpes får bereda sig på beläggningsarbeten i sommar. Foto: Mats Ekman

Riksåttan får ny beläggning i Närpes

Cecilia Udd -
Omkring 25 kilometer av riksåttan i Närpes får ny beläggning i sommar. Även en del av Vasavägen i Närpes åtgärdas.

Avsnittet av riksväg 8 mellan Pörtom och järnvägsviadukten på Kallmossen och Vasaväggen mellan Ivars rondellen och Yttermark finns bland de vägar som ska få ny beläggning i sommar.

Det framkommer ett pressmeddelande från Närings-, trafik- och miljöcentralen.

På Österbottens NTM-centrals område, det vill säga i landskapen Österbotten, Södra Österbotten och Mellersta Österbotten, kommer 350 kilometer väg att få ny beläggning. Det är 100 kilometer mindre än i fjol. I pengar handlar det om 17 miljoner euro för beläggning, lappning och vägmärkning, vilket är 3 miljoner mindre än i fjol.

NTM-centralen konstaterar i sitt pressmeddelande att vägnätets skick försämras allt snabbare. Trots att beläggningsprogrammet var nästan rekordartat omfattande år 2016, ökade antalet vägavsnitt i dåligt skick både på huvudvägarna och i det övriga belagda vägnätet.

– Landsvägarnas struktur börjar komma till sin vägs ände och lätta beläggningsmetoder som tillämpats i flera år, tunna beläggningar och de senaste fyra årens våta vintrar avspeglas i att landsvägarnas skick försämras allt snabbare, konstaterar NTM-centralens verksamhetsstyrningschef Jarmo Eskola.

Projekten har konkurrensutsatts. De båda landsvägsavsnitten i Närpes åtgärdas av Lemminkäinen Infra Oy.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan