Hårdrocksbandet One Desire släppte i fredags sin andra rockvideo, "Apologize". Den är inspelad i Lappfjärds kyrka.

Videon har väckt en hel del uppmärksamhet och alla ser inte med blida ögon på att hårdrocksbandet använder kyrkan för det här ändamålet.

Kristinestads svenska församlings tf. kyrkoherde Daniel Norrback var ovetande om att One Desire spelade in rockvideon. Han hade inte tillfrågats. Och när han nu efteråt bekantat sig med låttexten skulle han inte heller ha gett tillstånd.

Den som ordnade att bandet fick hyra kyrkan var en församlingsmedlem, Tom Ingvesgård, som är kyrkoherde i Närpes församling. Ingvesgård är god vän med före detta Lappfjärdsbon Jimmy Westerlund, som är gitarrist i One Desire. När Westerlund hörde sig om möjligheten att använda kyrkan en rockvideo ställde Ingvesgård upp för sin gamla polare – utan att församlingens kyrkoherde informerades.

– Jag blev ledsen när jag fick höra om saken, eftersom jag tycker att det hör till att man frågar den lokala kyrkoherden om lov på förhand, säger Daniel Norrback.

Bandet sjunger "I will never ever apologize" (svensk översättning: "jag kommer aldrig någonsin att be om förlåtelse"), och det ogillar Norrback.

– Kristendomens grundbudskap är ju syndernas förlåtelse. Att i Guds hus stå och vråla "jag kommer aldrig någonsin att be om förlåtelse" är nog i mitt tycker att gå över en gräns, säger kyrkoherde Daniel Norrback.

Tom Ingvesgård beklagar att kyrkoherden inget fick veta.

– Gossarna i fråga (One Desire) bekänner sig som kyrkans män, påpekar han.

Läs mera i tisdagens SÖ (14.3)

Läs fredagens nyhetsartikel om rockvideon här.