NyhetsbildZoom
Ulla-Maj Wideroos höll festtal för de inbjudna gästerna och personal när Skogsdungens daghem invigdes officiellt i lördags. Foto: Tom Forsman

Festlig invigning av daghem

Tom Forsman -
Verksamheten har redan varit igång i flera månader, men i lördags var det dags att inviga Skogsdungens daghem i Kalax officiellt. VIDEO

På plats var ett 30-tal inbjudna personer, främst tjänstemän och förtroendevalda inom bildningssektorn samt dagispersonal. En grupp barn uppträdde också med sång.

Ulla-Maj Wideroos höll festtalet, och framhöll bland annat att det i dagens ekonomiska läge inte är självklart för kommuner att kunna satsa på sådana här byggnader.

– Det fanns också en oro för att daghemmet skulle bli för stort. I dag finns omkring 80 barn här, men det är ändå ordnat mer som flera små daghem i ett, sa hon.

Bildningsdirektören Åsa Snickars sa också i sitt välkomsttal att det var modigt av stadens politiker att våga göra satsningen på daghemmet.

Som det hör till en invigning klipptes också ett blåvitt band med Ulla-Maj Wideroos som höll i saxen.

Senare på lördag eftermiddag hölls öppet hus för allmänheten på daghemmet.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan