NyhetsbildZoom
Christer Lindqvist tycker att det dröjer för länge innan vägskötseln kommer igång på morgonen. Bussarna får ofta köra på glashala vägar. Foto: Mona Söderman

Trafikanter tycker att vägskötarna startar för sent

Mona Söderman -
Vägarna är oplogade och snön hinner köras fast. Salt- och sandbilarna är för sent ute.

Det konstaterar Christer Lindqvist, som sköter skol- och linjetrafiken på bussbolaget Ingves & Svanbäck.

Han anser att vägskötseln på morgnarna kommer igång för sent på hala och snöiga vägar.

Christer Lindqvist antar att det är direktiven om när entreprenören får fara ut som gör att det dröjer för länge.

– Eller också finns den som ger direktiven för långt borta och inte kan pejla läget, säger han.

Hittills i vinter har bussbolaget haft tur i oturen och klarat sig utan incidenter på vägarna.

Läs mera i lördagens Sydin (11.3)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan